„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Prázdniny plné prevence a první pomoci

    V období jarních prázdnin jsme v rámci naší služby (sociálně aktivizačně služby pro rodiny s dětmi) realizovali „táborový týden“ pro děti z Hradce a Kadaně v provozovně Radka z.s.. Celý tábor se nesl v duchu první pomoci, kdy jsme se zábavnou formou snažili naučit děti základy první pomoci. Byl tedy zaměřen na prevenci a zvýšení znalostí a dovedností dětí.

    První den jsme se zábavnou formou učili, které záchranné složky mohou děti volat v případě nebezpečí. Zopakovali jsme si telefonní čísla jednotlivých záchranářů, ukázali jsme si záchranu člověka, hráli jsme přiřazovací hry, které zaujaly jak děti malé tak i velké. S dětmi jsme navštívily Městskou policii v Kadani. Zde se dozvěděly, jaká je náplň městské policie, kde jsou rozmístěné kamery po Kadani, jaký je rozdíl mezi městskou a státní policií a v jakém případě volat jednotlivé složky. V rámci prohlídky městské policie, byla pro děti připravena ukázka cvičení psovoda. Následující den jsme s dětmi zavítali do městské knihovny v Kadani, kde se dozvěděly, jaké knihy v knihovně mají. Paní knihovnice jim představila i encyklopedii o záchranářích, kterou si děti se zálibou prohlížely. Na konci programu si děti vyzkoušely v knihovně – dílničce vyrobit zápich dle vlastní fantazie, který si poté mohly odnést domu. Ve druhé polovině týdne jsme s dětmi navštívili hasičskou stanici. I zde byl pro děti připraven program. Děti si prohlédly hasičské auto, bylo jim vysvětleno, k čemu jednotlivé hasičské přístroje slouží a na co se používají. Hasiči také předvedli dětem, jak rychle se musí obléknout při výjezdu. Bylo pro nás připraveno i překvapení, v podobě vyhlášení poplachu, kdy děti mohly vidět, jak to při opravdovém výjezdu funguje od začátku do konce. Tábor jsme zakončili předáním odměn, ze kterých děti byly nadšené.

    Věříme, že děti si celý týden užily a odnesly si nejen krásné zážitky, ale i spoustu užitečných informací o tom, jak mohou pomoci při zranění, či vážnějších nehodách.

    Tímto děkujeme Městské policii Kadaň, pobočce Městské knihovny v Kadani a Hasičům města Kadaně za milé přijetí, a krásné přednášky pro děti. Jsme rádi za tuto zkušenost, a též děkujeme za kladné hodnocení od samotných účastníků a jejich rodičů.

                                                                                                  Tým sociálního centra Radka

    Fotogalerie

    Pravé menu