„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Cíle udržitelného rozvoje (SDGs)

    Workshop Cíle udržitelného rozvoje si pro žáky 8. třídy vybrala Základní škola v Liběšicích u Litoměřic. Žáci se zábavně-vzdělávací formou dozvěděli o 17 cílech udržitelného rozvoje, Organizaci spojených národů, odpovědné výrobě a spotřebě, možnostech nakládání s odpadem (třídění), jak je to s pitnou vodou či chudobou ve světě atd. Přes aplikaci Kahoot.it si zasoutěžili v kvízu, kde mohli uplatnit získané znalosti o cílech udržitelného rozvoje. V druhé polovině workshopu se žáci ve skupinkách zamýšleli nad vlastními SDGs projekty, se kterými nás následně seznámili. Jednalo se o renovaci zámku (#renovacesohledemnapřírodu), sběr odpadků každou neděli (#SbírejTaky), zničení plastového kontinentu (#stopplastovýmkontinentům) a sběr přebytečných potravin v domácnostech (#Jídlovšem). Byly to velmi zajímavé nápady.

    Workshopy SDGs nabízíme školám v rámci projektu Aktivně k občanství v Ústeckém kraji. Cílem je zvýšení povědomí žáků a studentů o souvislostech regionálního a globálního dopadu.

    V květnu jsme byli aktivní i v dalších workshopech a interaktivních hrách, jež jsou součástí projektu Aktivně k občanství v Ústeckém kraji. Na Základní škole v Měcholupech jsme byli s workshopy Domácí násilí a hrou C’est la vie. Hru jsme hráli také s žáky Základní školy v Bečově u Mostu a studenty Střední školy obchodu, řemesel a služeb v Krásném Březně. Workshopy Bez násilí jsme realizovali na SŠ OŘS Krásné Březno a také na jejich pobočce v Trmicích i na Základní škole v Liběšicích.

    Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

    Program Active Citizens Fund: https://www.activecitizensfund.cz/
    Fondy EHP a Norska: https://eeagrants.org/
    Nadace OSF: https://osf.cz/
    Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové: https://www.vdv.cz/
    Skautský institut: https://www.skautskyinstitut.cz/

     

    Předchozí příspěvěk
    Následující příspěvěk
    Pravé menu