„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    S mediální gramotností do Karlovarského kraje

    V červenci 2023 jsme v rámci projektu Mediální prostor je výzvou navázali spolupráci s Krajskou knihovnou Karlovy Vary. Ta již několik let slouží nejen jako knihovna, ale také jako centrum vzdělávání pro děti, žáky a studenty z celého kraje. Ti mohou knihovnu navštívit v rámci exkurze, literární besedy nebo besedy s autorem. A od října 2023 jsou to nově i přednášky a workshopy na téma mediální a digitální gramotnosti, pořádané ve spolupráci s lektorkami a lektory RADKA z.s. 

    Nový školní rok jsme zahájili cyklem V digitálním světě, který navštěvují žáci 3. a 4. ročníků ZŠ. Ti se od října do března potkávají s kreslenými sourozenci Filipem a Mínou, které při jejich dobrodružstvích v online světě doprovází jejich kocour Kocour. Děti se tak vydávají do internetové historie, seznamují se se sociálními sítěmi, zjišťují jak funguje svět online her a seznamují se s pravidly bezpečného chování a komunikace na internetu. Autorem vzdělávacího programu V digitálním světě je JSNS.cz, kteří jsou naším partnerem. 

    Mezi další oblíbené aktivity patří Online ZOO, příběh o ZOO, ve které jsou všechna zvířátka online a děti z prvních a druhých tříd seznamují s riziky v online prostředí. 

    S žáky 2. stupně ZŠ a studenty SŠ jsme se setkávali nad tématy jako jsou sociální sítě, rizika kyberprostoru, dezinformace nebo média. 

    Naše přednášky a workshopy v Krajské knihovně Karlovy Vary navštívily děti z Karlových Varů, Nejdku, Sokolova a dalších měst Karlovarského kraje. 

    Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

    Předchozí příspěvěk
    Následující příspěvěk
    Pravé menu