„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    PT – POZNÁVÁME PŘÍRODU

    Mezi letošní první příměstské tábory pořádané naší organizací RADKA z.s. patřil i tábor s názvem Poznáváme přírodu. Byl určen pro děti od 6 do 12 let. Děti se dozvěděli spoustu zajímavého a to hlavně prostřednictvím zážitků. První den jsme si povídali o lese, jak se v něm máme chovat. Učili jsme se poznávat stromy, keře a květiny. Své znalosti si pak mohly děti ověřit při procházce do parku na Sídlišti A.

     Odpoledne nám hlavní vedoucí tábora Stanislava Hamáková donesla z domova dva kocourky. Kromě toho, že si je děti mohly pohladit a pomazlit, se také dozvěděly spoustu zajímavostí o křížencích koček evropských. V úterý jsme si povídali o hmyzu.

    Paní Kateřina Lochmanová nám připravila přednášku o broucích s konkrétní ukázkou vývoje hmyzu. Děti si opět mohly vše vzít do ruky a pořádně si to prohlédnout. Děti se také mohli “pomazlit” Strašilku, kterou nám přinesla z domova Stanislava Hamáková, a také nám o ní předala zajímavé informace.  Jelikož venku pršelo, zhlédli jsme pohádku, samozřejmě tematicky vybranou, s názvem Hurá do Afriky. Po obědě jsme si vyrobili mravence. Přesto, že středa byla věnována plazům s ukázkou Ještěrkovce velkého, přišel nás navštívit včelař pan Karel Čížek. Ten nám předal spoustu informací o včelách a včelařství. Také jsme si mohli prohlednout živé včely, které nám přinesl ukázat. Kdo chtěl, mohl ochutnat lipový med. Ve čtvrtek jsme si povídali o savcích, zahráli jsme si hry na rozvoj paměti. Po obědě k nám přišel pan Stránský se čtyřmi Leonbergery. Nejprve nám vysvětlil, co je to Canisterapie a poté nám to názorně ukázal. Byli vybráni dva dobrovolníci z řad dětí. Během tábora jsme si zahráli spoustu pohybových her a her na rozvoj paměti. Každý den děti vypracovaly vědomostní kvíz z oblasti, kterou jsme zrovna probíraly (les, hmyz, plazi, savci). Všechny vědomostní kvízy byly vyhodnoceny jednak samostatně vždy druhý den a poté bylo velké vyhodnocení v pátek. To dětem byly sečteny jednotlivé body a ti nejlepší byli odměněni. Při rozloučení dostaly všechny děti malý dárkový předmět jako vzpomínku na tábor. Táborové diplomy si rodiče mohou stáhnout na úložišti Zonerama, kde jsou uloženy i fotografie z tábora.

    Věříme, že děti si tábor užili stejně jako my a těšíme se na příště!

    Pravé menu