„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Ohlédnutí za Mezinárodním dnem dobrovolnictví

    V sobotu 5. 12. 2020 chodí nejen Mikuláš, ale zároveň slavíme Mezinárodní den dobrovolnictví. Slaví se od roku 1985, kdy jej vyhlásila Organizace spojených národů (OSN).

    I když byl ten letošní “svátek” ovlivněn současnou pandemickou situací, snažili jsme se najít možnosti, jak dobrovolnictví dostat do podvědomí dalších lidí a všem našim dobrovolníkům zároveň poděkovat.

    Na závěr každého roku a při příležitosti mezinárodního dne jsme v minulých letech děkovali našim dobrovolníkům při společném “vánočním” setkání. Letos je tomu jinak a tak jsme našim dobrovolníkům poslali poštou děkovné pohlednice. Ty jsme získali v rámci kampaně Erasmus days 2020, právě díky realizaci mezinárodních dobrovolnických programů a aktivit.

    Pravidelnou aktivitou v rámci dobroklubu jsou dobrokavárny. Setkání veřenosti, zájemců o dobrovolnictví, dobrovolníků a koordinátorů dobrovolníků. Nenechali jsme se tedy o toto společné setkání připravit a v pátek 4.12.2020 proběhla online DOBROKAVÁRNA. Díky tomu jsme se s některými našimi dobrovolníky mohli i vidět, protože většina “běžných” dobrovolnických aktitiv je omezená či zrušená úplně. Setkání bylo plné pozitivní energie, smíchu a dobré nálady. Do konce roku se tedy “uvidíme” ještě jednou, v úterý 22.12.2020 od 18:00 hod.

    Nejen pro dobrovolníky, ale také pro širokou veřejnost jsme připravily DOBROprocházku s tajenkou. Ta vás zavedla na různá místa v Kadani, které mají jednu věc společnou a to dobrovolníky. Na trase jste se dozvěděli informace o dobrovolnictví, a také jste cestou mohli luštit tajenky, ze kterých se nakonec složila hlavní tajenka. Vyluštěné tajenky se odevzdávaly v RADCE a v pondělí 14. 12. 2020 jsme z těch správných vylosovali “výherce”, kteří od nás dostali odměnu. V sobotu 5.12. se na trase objevily i ručně malované kamínky s dobrovolnickou tematikou. DOBROprocházka ale nekončí, stále se na ni můžete vydat. Stačí si stáhnout informační list, nebo si ho vyzvednout na recepci.

    Od pátku 4. 12. 2020 do neděle 6. 12. 2020 také probíhala AUKCE ručně vyrobeného anděla z keramiky. Tohoto anděla si výherkyně již vyzvedla a my jí gratulujeme k výhře. Výtěžek použijeme na nákup materiálu k dalšímu tvoření v Dobrovolnickém klubu RADKA.

    I když byl tento rok Mezinárodní den dobrovolnictví “jiný”, a nemohli jsme ho oslavit s vámi osobně, věříme, že byl i touto formou pro vás zajímavý.

    Pravé menu