„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Putování do města Konya

    Výzva na facebooku (již 9 v pořadí tohoto roku) je výzvou putovní. Spojili jsme ji s naším dobrovolníkem Burakem, který u nás působí jako dobrovolník.

    Burak je z Turecka z města Konya. Z Kadaně je to celkem 2451 km a my jsme se rozhodli, že tam společnými silami dojdeme pěšky.

    Naším společným přáním je dojít tam do konce března roku 2021. V průběhu cesty Vás budeme postupně informovat, kam jsme již došli a co zajímavého v daném místě najdeme.

    Přidejte se k nám a pište své kilometry i metry do komentářů…. (každý metr se počítá)

    Facebookový příspěvek k doplnění kilometrů –  ZDE

    Tabulka kilometrů – ZDE

    Průběh cesty na MAPY.cz

    Pozdrav a video-přestavení svého města naleznete od našeho dobrovolníka Buraka ZDE


    20. 4. 2021
    Hurá už jsem tady. Od 8.3. jsme putovali společnými silami do Města Konya Šli jsme sice déle, ale za také více kilometrů. Celkem to je 3524 kilometrů. Cestou jsme navštívili mnoho zajímavých míst a kousek před cílem jsme se ještě osvěžili u jezera Beysehir.

    9.4.2021
    Naše cesta pokračuje téměř podle plánu. Jeden den jsem strávili v Istanbulu a v dalších dnech jsme došli k jezeru Iznik Gölü

    4.4. 2021
    V dnešní den máme za sebou již více jak 2400 kilometrů.  Což by podle původního plánu znamenalo, že jsem již téměř v cíli. Bohužel mapy na seznamu, které nakonec vedou naše kroky, nás vedou různými zajímavými místy, které stojí za to shlédnout.
    Například v Rumunsku jsme prošli krásným parkem Carasului a parkem Beusnita.
    Na chvilku jsme šli znovu podél řeky Dunaj a po jeho pravém břehu jsme prošli kouskem Srbska a do Bulharska. Jedna z našich velkých zastávek byla u jezeraOgosta. Navštívili jsme krásné a hystorické město Plovdiv, které jistě stálo za minimálně jednodenní přestávku.
    Závěrem této naší etapy jsme se prošli po řecké krajině cca 40 kilometrů a přešli hranice do Turecka.

    29.3. 2021
    Teplé počasí nás inspirovalo k větší aktivitě a již máme více jak 2000 kilometrů. Prošli jsme Maďarskem a došli do Rumunska. Jaká místa a města jsme viděli? Dozvíte se v příštím vstupu.

    21.3.2021
    Překročili jsme hranici 1000 kilometrů a došli jsme do města  Paks. Kde procházíme okolo jaderné elektrárny.

    16.3. 2021 (871 km)
    Měli jsme možnost jít směrem na Budapešť, ale vyhrála verze směr Balaton. Přeci jen kus krásné přírody a koupání bylo mnohem více lákavější, nežli pobyt ve městě. U Balatonu jsme se cítili jako na dovolené. 871 kilometrů

    15.3. 2021 (750 km)
    Další krátkou zastávkou bylo město Györ. Ve městě je mnoho odpočinkový zón a paku se někdo zamiloval do termálních lázní, tak i v tomto městě má možnost zregenerovat své tělo. Vyzkoušeli jsme také tradiční jídlo Maďarska.

    14.3.2021  (682 km)
    Překročili jsme Slovensko-Maďarské hranice, a pokračujeme dále podél Dunaje. Trošku si zajdeme, ale přeci jen příroda nám dělá dobře na těle i na duši a tak proč si trošku nezajít.
    Pokračujeme podél Maďarsko-Slovenské hranice krásnou přírodou. Hranice také kopíruje ChKO Dunajské luhy.
    Zasloužíme si další odpočinek. A kde jinde si v Maďarsku odpočinout, než-li v termálních lázních. Tentokráte to jsou Lázně Lipót. Jsou zcela maličké, ale velmi osvěžující.

    14.3.2021 (656 km)
    Pomalu jsme se blížili k Bratislavě, ale kousek před jsme odbočili. Je to sice pro nás malá zacházka, ale zastávka ve městě  Hainburg an der Donau,  je velmi lákavá. V okolí je mnoho turistických stezek, zajímavých památek a krásných odpočinkových míst. Tomu jsme nemohli odolat. Více o městečku si přečtěte třeba  ZDE. Celkově máme za sebou 672 kilometrů a to i včetně naší malé, ale krásné zastávky.

    12.3.2021
    Ahoj všem našim společným spolucestujícím. ✍Kilometry aktivně zapisuji a počítám. 📍 Minuli jsme Znojmo ▶https://www.kudyznudy.cz/…/znojemsko-a-podyji/znojmo📍 Přešli jsme hranice a navštívili rakouské městečko Laa an der Thaya. 📍Myslím, že si zasloužíme odpočinek a tak nás všechny zvu do místního ⛲️ Therme Laa – termální lázně. Naše těla i mysl to jistě potřebují… napusťte si 🛁vanu, zapalte si svíčky, pusťte si příjemnou hudbu a odpočívejte. 👣Těšit se můžeme na další společné kilometry – chůzi a pohybu zdar.

    10.3.2021
    Právě jsme minuli krásné město Telč. Vidím to na kávu a něco dobrého s vyhlídkou na historickou část krásného města, které je od roku 1992 zapsáno na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

    7. 3. 2021
    Minuli jsme Český Štemberk http://www.hradceskysternberk.cz/ a pomalu putujeme směrem Telč. Na hranice to máme ještě zhruba 200 kilometrů.

    Aktivity v době pandemie byly podporovány Česko-německým fondem budoucnosti.

    Pravé menu