„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Dobrovolnictví v době pandemie

    04/27/2021

    Stále pomáháme v době pandemie. Nejvíce se zaměřujeme na pomoc potřebným, především seniorům, samoživitelkám, osobám v karanténě. Dobrovolníci pomáhají s nákupy, vyzvedávají léky, vyřizují úřední záležitosti nebo jsou jen přítelem na telefonu. Všechny požadavky přijímáme telefonicky či emailem a následně je za pomoci našich dobrovolníků vyřizujeme.

    Dobrovolníky, kteří se chtějí do pomoci zapojit, online proškolíme, sepíšeme s nimi smlouvu, následně je pojistíme a vybavíme ochrannými pomůckami.

    S dobrovolníky se stále nemůžeme scházet fyzicky, ale jednou měsíčně se s nimi vídáme v online dobrokavárně. Povídáme si o zkušenostech, radostech a starostech nejen co se týče dobrovolnictví v době covidu.

    Abychom zůstali ve spojení s rodiči a dětmi z Kadaně a okolí, pravidelně sdílíme inspirace ke zpestření volného času, realizujeme stezky s úkoly, dobrovolníci kreslí putovní kamínky a roznášejí je po venku. Děláme nejrůznější facebookové výzvy, např. klíčení semínek, putování do města Konya (odtud pochází náš zahraniční dobrovolník Burak), Den Země. Na facebooku jsme si také užili online velikonoční týden, kdy jsme každý den vkládali příspěvky s velikonočními nápady, videi a dalšími činnostmi.

    Nezapomínáme ani na pacienty v Nemocnici Kadaň, kam naši dobrovolníci také kvůli pandemickým omezením nemohou docházet. Na Mezinárodní den žen jsme pacientkám na oddělení LDN poslali řezané tulipány a sestřičkám něco sladkého na zub. Velikonoce byly ve znamení obrázků. Děti z Kadaně vymalovaly předtištěná velikonoční vajíčka, které jsme zalaminovali, aby mohly projít desinfekcí.

    Všem děkujeme za spolupráci, za pomoc, vážíme si toho.

    A velké díky patří také Česko-německému fondu budoucnosti, který nás finančně podpořil.

     

    Pravé menu