„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Dny dobrovolnictví v Ústeckém kraji

    Ve dnech 8. a 9. června 2021 se v Ústeckém kraji konaly “Dny dobrovolnictví” realizované Regionální dobrovolnickým centrem pro Ústecký kraj. Jejich cílem bylo zprostředkovat informace o dobrovolnictví v našem kraji odborné i široké veřejnosti.

    V úterý 8. června se dobrovolnictví a dobrovolnické příležitosti prezentovali v nově otevřeném klubu ENTER22 v Ústí nad Labem. V Centru služeb pro turisty ve Františkově nad Ploučnicí se pro změnu setkali zástupci dobrovolnických organizací, aby společně sdíleli zkušenosti z posledních měsíců a plánovali vzájemnou spolupráci při realizaci několika projektů. My jsme zde prezentovali naše dva projekty:

    1.Rozvoj dobrovolnictví v regionu Severozápad – předali jsme informace o plánovaných mobilitách (Finsko, Holandsko, Slovensko, Rakousko), do kterých se zaměstnanci a dobrovolníci spolupracujících Dobrovolnických center mohou zapojit. V některých státech se mohou účastnit specializovaných školeních a v jiných mohou navštívit organizaci zabývající se dobrovolnictvím a sdílet tak dobrou praxi.

    2. Aktivně k občanství v Ústeckém kraji – hovořili jsme o možnostech spolupráce při lektorování aktivit na školách v jednotlivých regionech spadajících pod konkrétní Dobrovolnická centra v Ústeckém kraji. Všem zúčastněným Dobrovolnickým centrum jsme předali letáčky s informacemi o projektu a jednotlivých aktivitách, které mohou použít při komunikaci se školami.

    Ve čtvrtek 9. června své dveře široké veřejnosti otevřelo Dobrovolnické centrum RADKA v Kadani a přivítalo tak nové zájemce o dobrovolnictví. Odpolední program nechal nahlídnout do teplické Dobrogalerie spolku SPOLU proti samotě, kde jsme předali “posbírané” hrnečky a pohádkové knihy, které budou pomáhat dál.

    Závěr dvoudenního programu patřil slavnostnímu předávání cen Křesadlo 2020 v Ústeckém kraji. Tuto cenu získávají obyčejní lidé-dobrovolníci, kteří dělají neobyčejné věci. Nominovaným děkujeme za jejich činnost, oceněným gratulujeme.

    Pravé menu