„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Listopad s projektem Aktivně k občanství v Ústeckém kraji

    Listopad byl nabytý aktivitami projektu Aktivně k občanství v Ústeckém kraji. Dvoudenní školení lektorů jsme zvládli realizovat ještě před zpřísněním covidových podmínek, a tak jsme se mohli setkat v prezenční formě. Účastníci zjistili, jaká je jejich role a v čem je jejich prezentování jedinečné. Měli možnost si před skupinou účastníků nacvičit svůj projev. Nyní již ví, jak mají pracovat s obsahem sdělovaného a čím zaujmout publikum.

    Během celého měsíce bylo realizování 10 přednášek/workshopů z toho 3 byly zaměřené na domácí násilí a 7 na dobrovolnictví. Do některých přednášek o dobrovolnictví se zapojili i naše zahraniční dobrovolnice ze Španělska a Německa, za což jsme moc rádi. Studenti si tak mohly vyslechnout skutečné příběhy a zkušenosti s dobrovolnictvím v zahraničí. Workshopy byly realizovány na Gymnázium v Kadani, SŠ TGA v Kadani a SŠ řemesel a služeb v Děčíně.

    Velkou akci, kterou jsme, pár dní před konáním, přesunuli do online podoby, byla Konference na téma „Občanské vzdělávání, dobrovolnictví a participace mládeže“. Konference byla nabytá spoustou zajímavých příspěvků o dobrovolnictví, neformálním vzdělávání dětí a mládeže na různá témata. Jako je např. násilí v různých podobách, finanční gramotnost, občanská angažovanost. Zazněly informace o aktivitách z Eurodesku, výstupy z projektu Meeting Point – dobrovolnická zkušenost v životopisu od Plán B, z. s.. Další organizace, které prezentovali své aktivity a sdíleli tak své zkušenosti a inspiraci pro ostatní účastníky byla Naděje, Sociální agentura, o.p.s. a Nová škola, o.p.s. O aktuálním výzva programu Active Citizens Fund hovořila programová koordinátorka Khrystyna Verbytská.

    Active Citizens Fund zmiňuje naše aktivity, jako příklad dobré praxe na stránce k poslední grantové výzvě letošního roku.

    Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

    Program Active Citizens Fund: https://www.activecitizensfund.cz/
    Fondy EHP a Norska: https://eeagrants.org/
    Nadace OSF: https://osf.cz/
    Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové: https://www.vdv.cz/
    Skautský institut: https://www.skautskyinstitut.cz/

    Pravé menu