„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Sborník příspěvků z konference Dobrovolnictví v kultuře a umění: staré otázky a nové výzvy

    Národní informační a poradenské středisko pro kulturu (NIPOS) vydalo Sborník příspěvků z konference Dobrovolnictví v kultuře a umění: staré otázky a nové výzvy.

    Konference se konala online u příležitosti desetiletého výročí Evropského roku dobrovolnictví ve dnech 13. a 14. října 2021. Jejím pořadatelem bylo Národní informační a poradenské středisko pro kulturu (NIPOS), z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury ČR, pod záštitou ministra kultury PhDr. Lubomíra Zaorálka. Záměrem konference bylo shrnout, co se za uplynulých 10 let událo v jednotlivých oblastech kultury (muzea a galerie, veřejné knihovnické a informační služby, scénická umění, kulturní dědictví). Partnery konference byli Národní asociace dobrovolnictví, z. s., Hestia – Centrum pro dobrovolnictví, z. ú., Institut umění – Divadelní ústav, Kancelář Kreativní Evropa Kultura.

    Během výše uvedených dvou dnů byly představeny také inspirativní projekty a příklady dobré praxe a aktivity regionálních dobrovolnických center v ČR v oblasti kultury. Tyto informace uvedla v úvodu sborníku ředitelka NIPOS paní Mgr. Lenka Lázňovská

    Dobrovolnické centrum RADKA se účastnilo a přispělo aktivitou Živá knihovna ve věži aneb dobrovolnické příběhy, která se konala 14. října 2021 v prostorách Městské knihovny v Kadani. Ve sborníku najdete dva příspěvky od naší vedoucí Bc. Stanislavy Hamákové, DiS. První popisující dobrovolnictví v době pandemie si můžete přečíst na str. 28 a druhý vypovídající o metodě Živé knihovny naleznete na str. 134. Nicméně za přečtení stojí celý sborník, který obsahuje zajímavé čtení o dobrovolnictví v různých oblastech kultury.

    sbornik-z-konference


       

     

    Pravé menu