„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Anglický příměstský tábor

    Od 22. července probíhal Anglický příměstský tábor pro děti od 6 do 12 let. Náplní tábora je komunikace v angličtině, v čemž nám velmi pomáhá pětice dobrovolnic z pěti zemí celé Evropy. Letos přijely z Chorvatska, Španělska, Portugalska, Německa a Itálie.
    Pondělí bylo věnováno Německu, Catharina si připravila prezentaci, kdy nám představila svoji zemi i okolí města Lübeck, odkud pochází. Navštívili jsme turistické informační centrum a odpoledne jsme šli na chytré hřiště, kde jsme využili vodních prvků k tomu, abychom se ochladili.
    V úterý prezentovala Francesca svou rodnou zemi Itálii. Byli jsme se podívat na komunitní zahradě a odpoledne jsme strávili na nábřeží maxipsa Fíka. Naučili jsme se písničku Epo e tai tai e, kterou s námi zpívaly i dobrovolnice.
    Středa patřila Chorvatsku, odkud přijela Barbara. Kromě zajímavé prezentace jsme mohli ochutnat i chorvatské sladkosti, které nám přivezla. Dobrovolnice nám také připravily písničku – melodie stejná jako písnička Twinkle, twinkle, ale slova byla přizpůsobená našemu táboru. Ještě před obědem jsme stihli exkurzi do kadaňského podzemí, pak jsme se byli podívat na zvony na kostelní věži a v růžencové kapli, která běžně přístupná nebývá.
    Ve čtvrtek jsme si vyzpovídali dobrovolnice, ptali jsme se jich, co mají rády a co ne, jaké jsou jejich záliby apod,. Svou prezentaci měla Maria z Portugalska.
    Na čtvrteční odpoledne jsme připravili krátkou prezentaci pro rodiče, kde jsme představili naše dobrovolnice s využitím těch informací, které jsme získali dopoledne a ukázali jsme rodičům, co už z angličtiny umíme.
    V pátek měla svou prezentaci Isabel ze španělské Barcelony. Na vycházku jsme šli k řece, kde jsou vodní prvky a děti se ve vedru mohli trochu zchladit.
    Každé dítě dostalo speciálně vytištěný notýsek, kde byla na každý den jedna volná dvoustránka a mohly si tam zapisovat nebo kreslit, co se ten den událo a co se jim obzvlášť líbilo. Notýsek jim zůstane jako suvenýr, který jim připomene, co všechno tady zažili.

     

    Pravé menu