„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    4. setkání People to people – Praha

    V termínu od 16. do 20. ledna 2018 se uskutečnilo další partnerské setkání v rámci projektu People to people, který je finančně podpořen Erasmus+.

    Již 4. setkání se uskutečnilo pod vedení organizace RADKA, která je zároveň kooridnátorem projektu. V rámci setkání byly naplánovány prezentace některých našich partnerů a tak jsme se tentokrát setkali v Praze. Při úvodním setkání partnerů jsme společně shrnuli dosavadní spolupráci a informovali se o novinkách, které se od našeho posledního setkání v Polsku staly. První navštívenou organizací byla HESTIA, kde nám koordinátorky Zuzka, Ivana a Adéla představily dobrovolnické mentoringové programy Pět P, KOMPAS a 3G-Tři generace. Toto téma nejvíce zaujalo našeho bulharského partnera, kterým je Big Brothers Big Sisters of Bulgaria Association. Druhý den jsme navštívili Toulcův dvůr, kde se nám věnoval p. Michal Jirsa, ředitel společnosti ENVIRA. Toulcův dvůr je sídlem i dalších organizacích, které mají bohaté zkušenosti se zaměstnáváním znevýhodněných osob, spoluprací s dobrovolníky a firemním dobrovolnictvím, které je v Praze velice rozšířené. V rámci programu partnerského setkání jsme navštívili i Ministerstvo vnitra ČR, kde se nám věnovala Mgr. Nataša Diatková. Dozvěděli jsme se bližší informace k akreditacím dobrovolnických programů a možnostech jejich financování ze státního rozpočtu. Další zajímavostí pak bylo pořádání dobrovolnických workcampů ve spolupráci s INEX-SDA a aktivity organizace Permakultura CS, která je založena na bázi dobrovolnictví. Přičemž permakulturní téma bylo velice zajímavé pro našeho polského partnera, který má vedle své provozovny dosud nevyužitou zeleň a jejích proměna v parmakulturní zahradu by mohla být další dobrovolnickou příležitostí.

    A protože projekt People to people pokračuje, na společném jednání partnerů jsme domluvili termíny dalších setkání. V květnu a prosinci 2018 navštívíme Polsko, v září 2018 se podíváme za mentoringovým programem BB-BS do Bulharska.

    Pravé menu