Chladné podzimní počasí si žádá něco chutného a horkého, proto jsme jako téma našeho podzimního workshopu v mateřském centru zvolili zeleninové polévky.
Chladné podzimní počasí si žádá něco chutného a horkého, proto jsme jako téma našeho podzimního workshopu v mateřském centru zvolili zeleninové polévky.
Uvařili jsme cibulovou polévku inspirovanou francouzskou kuchyní a dvě krémové polévky, mrkvovou a řepnou. K jejich přípravě jsme využili levnou českou zeleninu jako je cibule, mrkev a červená řepa. Navrch jsme si dali chutné “sypání” – sezamová a slunečnicová semínka, pohankový “popcorn”, sušenou cibuli i poslední jedlé listy ze zahrádky.
U dětí to vyhrála krémová mrkvová polévka, možná pro svou zlatou barvou, kterou získala díky kurkumě. Nejrychleji ale zmizela polévka cibulová ochucená indickou směsí koření.
Aktivity projektu jsou podpořené z dotačního programu Rodina MPSV.