„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    English Summer Camp Maršovice 2020

    První polovinu prázdnin jsme završili týdenním anglickým soustředěním, kterého se spolu s námi účastnili také dobrovolníci mezinárodního workcampu konaného ve spolupráci s organizací INEX SDA. Soustředění určené mladým od 12 do 16 let bylo kromě Anglického jazyka zaměřeno také na interkulturní vzdělávání. Po celý týden byla naším zázemím táborová základna v Maršovicích u Chlumu (okres Česká Lípa), která nám poskytovala jak prostor pro veškeré aktivity, tak skvělý startovací bod pro výlety po okolí.

    Hned po příjezdu jsme začali se seznamovacími hrami – icebreakers & energizers, při kterých jsme se všichni představili a, jak plyne z doslovného překladu, prolomili počáteční ledy. Dále byl náš program každý den plný aktivit, při kterých jsme se zábavnou formou učili budovat důvěru a  pracovat v týmu. Důležitou součástí byla také cvičení na trénování komunikace a schopnost vedení skupiny, při kterých účastníci okusili, jaké to je, vložit svou důvěru do rukou vedoucího týmu. Vedoucí se naopak musel vypořádat s odpovědností za svůj tým.  Interkulturní vzdělávání jsme kromě participace dobrovolníků procvičili hrou “Kultury”, kdy se účastníci rozdělili do tří skupin, z nichž každá si nastudovala různé chování a zvyky. Ty následně prezentovala při společném setkání, kde se projevovaly vzájemné odlišnosti a docházelo k nejrůznějším společenským faux pa. Pomocí arteterapeutických cvičení jsme  se zaměřili na jemnou koncentraci a účastníci si také mohli vyzkoušet workshop Sketchnoting, který využijí například k zapisování poznámek na přednáškách. O odbourávání stresu jsme se postarali pomocí vokálních a pohybových cvičení.

    Uvedené aktivity neformálního vzdělávání, ze kterých jsme čerpali, byly povětšinou navrženy komunitou pracovníků s mládeží v rámci programu Erasmus+ či osobními kouči a mentory za účelem osobnostního a profesního růstu mládeže.

    Vzdělávací část programu jsme doplňovali také částí relaxační. Každým ránem nás provázela jóga a dokonce jsme prošli zajímavou lekcí sebeobrany od portugalského dobrovolníka. Večery jsme zakončovali promítáním filmů v angličtině či táborákem.

    Všem zúčastněným moc děkujeme a těšíme se zase za rok!

    Fotogalerii si můžete prohlédnout ZDE.

     

     

    Pravé menu