„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Rok s projektem Aktivně k občanství v Ústeckém kraji

    Již rok realizujeme projekt Aktivně k občanství v Ústeckém kraji, který je podpořen z programu Active Citizens Fund. Přednášky na téma Dobrovolnictví, Domácí násilí byli realizovány na dvou ZŠ v Chomutově, jedné ZŠ v Děčíně a jedné SŠ v Děčíně. Spousta besed byla zrušena z důvodu Covid opatřeních – uzavření škol. Díky tomu jsme některé aktivity převedli do online podoby. Online workshop „Bez násilí“ využila jedna ZŠ v Chomutově. Interaktivní hru C´est la vie jsme si zahráli s žáky další ZŠ v Chomutově a online podobu hry Svět se Sekundou na Gymnázium v Klášterci nad Ohří. Hru Svět a Keep Cool jsme také hrály s dětmi na pobytových táborech RADKA, z.s..

    Celkem se přednášek i workshopu účastnilo 424 žáků a studentu. Interaktivních her se účastnilo 95 dětí a mládeže. Aktivity jsou určeny pro žáky a studenty ZŠ, SŠ, Gymnázií a SOU po celém Ústeckém kraji.

    V březnu jsme zrealizovat dvoudenní online školení pro pracovníky s dětmi a mládeží, kdy jsme je naučili využívat některé interaktivní hry a besedy při své práci. Další dvoudenní školení, tentokrát na Prezentační dovednosti, nás čeká v listopadu 2021. Další informace a prostor pro přihlášení najdete zde.

    Připravujeme také 1. veřejnou konferenci na téma “Občanské vzdělávání, dobrovolnictví a participace mládeže”, která se bude konat 23. 11. 2021 v Ústí nad Labem. Zájemci se mohou registrovat zde.

    Více informací o projektu naleznete zde.

    Pokud máte zájem o některou z aktivit kontaktujte koordinátorku projektu Bc. Lucii Dvořákovou, DiS.

    na tel.: 774 946 378 či emailu dcr@radka.info

     

     

    Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

    Program Active Citizens Fund: https://www.activecitizensfund.cz/
    Fondy EHP a Norska: https://eeagrants.org/
    Nadace OSF: https://osf.cz/
    Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové: https://www.vdv.cz/
    Skautský institut: https://www.skautskyinstitut.cz/

    Pravé menu