„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Projektový den pro ZŠ Krátká v Klášterci n/Ohří

    Dne 6.10.2023 proběhl ve spolupráci s ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří tzv. projektový den. Žáci se pod vedením pracovnic RADKA – Rodiče a děti Kadaně a NZDM NADĚJE Klášterec nad Ohří věnovali tématům udržitelného rozvoje, ochraně klimatu, spolupráci a jedinečnosti osobnosti a nemohlo chybět ani dobrovolnictví.
     
    Šesťáci se navzájem poznávali pod vedení pracovnic NZDM Naděje Klášterec nad Ohří a to díky připravené hře “Na co myslím”. Kreativním způsobem poznávali jedinečnost svých spolužáků a někdy i sebe samých. Práce ve skupině jim také dala možnost společně více komunikovat a poznávat se navzájem. 
     
    Žáci 7. ročníků diskutovali nad pojmy jako je společnost, komunita, dárcovství, společenská odpovědnost a dobrovolnictví. V druhé části společně stráveného dne se potom věnovali vymýšlení a tvorbě dobrovolnických miniprojektů. A jak takový projektový den na téma dobrovolnictví vypadá se v rámci vzájemné spolupráce a síťování přijely podívat koordinátorky dobrovolníků z DC ADRA Chomutov.
     
    Do 8. tříd jsme zavítali s hrou Keep cool, která se zábavnou formou věnuje tématům jako klima, klimatická změna, globální politika a díky práci v menších skupinkách či ve dvojicích i strategie.
     
    S deváťáky jsme představením aktivit Mládežnického centra RADKA a hrou “Procestuj Evropu od západu na východ” procestovali velký kus světa, který se jim právě díky různým mládežnickým aktivitám a příležitostem otevírá dokořán. 
     
    Děkujeme ZŠ Krátká za mimořádnou příležitost k této oboustranně inspirativní spolupráci a těšíme se někdy příště opět na viděnou. 
     
    Za tým RADKA z.s. Bc. Stanislava Hamáková, DiS., koordinátorka projektového dne
     
    Předchozí příspěvěk
    Následující příspěvěk
    Pravé menu