Ve čtvrtek 14. Června jsem se opět sešli v herně mateřského centra nad zdravým jídlem, tentokrát to byla inspirace na zdravou svačinu. Ochutnali jsme cizrnovou pomazánku a pomazánku z Lučiny, které jsme namazali na různé druhy tmavého pečiva.
Ve čtvrtek 14. Června jsem se opět sešli v herně mateřského centra nad zdravým jídlem, tentokrát to byla inspirace na zdravou svačinu. Ochutnali jsme cizrnovou pomazánku a pomazánku z Lučiny, které jsme namazali na různé druhy tmavého pečiva.
K tomu jsme měli spoustu zeleniny, mimo jiné i čerstvé listy salátu a špenátu, které jsme vypěstovali v truhlíku za oknem.
Ochutnali jsme i naklíčenou cizrnu, čočku a fazole mungo. Luštěniny se obvykle musí dlouho vařit, což nás odrazuje od jejich přípravy, klíčení je ale zcela nenáročné na čas i na prostor.
Jako sladká tečka posloužila směs rozinek, oříšků a arašídů, což je nejen velká dobrota, ale taky velmi zdravá záležitost.
K takové zdravé svačině to chce i něco zdravého k pití, my jsme natrhali mátu a meduňku v naší bylinkové zahrádce. Bylinky se můžou vložit do studené vody, kterou příjemně ovoní, nebo se z nich dá připravit výborný čaj.