„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Aktivní prázdniny v Prunéřově

    V rámci našich služeb (sociálně aktivizační služby pro rodin s dětmi; pracovní poradenství) se snažíme na jedné straně lidem pomoci s různými situacemi, které z nějakého důvodu v ten daný okamžik nedokáží zvládnout sami vlastními silami. Na druhé straně se také snažíme zejména rodinám s dětmi ukázat, jak zajímavou a hravou formou děti naučit základní věci.

    Proto jsme letos poprvé uskutečnili tzv. aktivní týden pro rodiny v provozovně v Prunéřově. V období od 13.8.2018 – 17.8.2018 jsme pro rodiny připravili zajímavý, tak trochu táborový, týden plný informací, her a zábavy se zaměřením na finanční gramotnost a tematicky na život na FARMĚ.Během tohoto týdne se hlavně děti formou her a zábavy učily rozpoznávat a pojmenovávat zvířata z farmy, jaké výrobky z farmy mohou běžně koupit v obchodě – i včetně toho jak se vyrábí nebo kde jednotlivá zvířátka na farmě bydlí. Větší děti se poté zaměřily na hodnotu jednotlivých výrobku jako např. máslo, mléko, jogurt a s obnosem „dětských“ peněz si formou hry vyzkoušely nakoupit jednotlivé výrobky.  Za jednotlivé splněné úkoly a aktivity bylo každé z dětí odměněno body, které si  děti na konci týdne vyměnily za dětské peníze, za které si vybraly odměny. Zpestřením celého týdne byly i kreativní chvilky, při které si děti vyráběly např. zvířátka na tyčce, motýlky z kuchyňských utěrek nebo omalovánky. Společným ranním rituálem byla ranní rozcvička, která zaujala nejen děti, ale i rodiče. Rodiče se účastnili nejen aktivit s dětmi, ale pomáhali nám připravit pro děti svačiny či oběd, který jsme společně dětem servírovali.

    Věříme, že děti i rodiče si celý týden užili a odnesli si nejen spoustu zážitků, ale i užitečných informací o každodenních věcech – ale hlavně i hodnotě peněz.

    Jsme rádi za tuto zkušenost, děkujeme za kladné hodnocení od samotných účastníků. Pokud vás aktivní týden hravou formou zaujal nebo řešíte něco podobného, neváhejte se na naše pracovnice obrátit. www.radka.kadan.cz.

    Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou součástí projektu “Spolu s rodinou aktivně” reg. č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_026/0003823. Oba jsou spolufinancovány  Evropským sociálním fondem EU v rámci operačního programu Zaměstnanost a také ze státních fondů prostřednictvím MPSV.

    Pravé menu