„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Klúč od pevnosti 2019

    Klúč od pevnosti je soutěž určená mladým lidem, kteří se ve slovenském městě Stará Lubovňa utkají v celkem 12 soutěžních disciplínách. Soutěžní tým tvoří vždy 2 chlapci a 2 dívky ve věku 14-17 let, které doprovází 1 dospělý vedoucí. V letošním roce, při konání 25. ročníku soutěže, se nám z Kadaně podařilo vyslat 2 soutěžní týmy.

    Od dubna do května jsme se sházeli při pravidelných trénincích a připravovali se na jednotlivé disciplíny. Jak se nám dařilo, či nedařilo, např. při chůzi na chůdách, prolézání pavučinou nebo stavěním zrádného domina se můžete podívat ZDE.

    O naší cestě a zážitcích během pobytu na Slovensku jsme Vás informovali prostřednictvím facebooku, ale ve zkratce… Cesta do Staré Lubovni započala již ve středu večer, protože cestování vlakem je dlouhé a pohodlnější přes noc, kdy jsme se mohli alespoň trochu prospat. Ve čtvrtek ráno jsme courali po krásném městě Poprad, které svou lázeňskou částí a promenádou připomíná i naše lázeňská města. Po další cestě vlakem do Staré Lubovňi a ubytování na místní turistické ubytovně a studentském internátu jsme dočerpali síly krátkým odpočinkem a už jsme se zapojili do plánovaného programu. Po dobré večeři následovala schůzka vedoucích družstev, seznámení s pravidly hry a programem celého našeho pobytu. Kromě dvou týmů z Kadaně měla Česká republika ještě jedno zastoupení, DDM z Ostravy. Soutěže se v letošním ročníku účastní celkem 13 družstev. Po poradě vedoucích přišli na řadu všichni účastníci, pro které byly připravené energizery a další zábava. V pátek dopoledne proběhla úvodní soutěž, ve které obě naše družstva uspěly a tak získaly své první “klíče”. Odpoledne jsme strávili splavování řeky Dunajec v oblasti Pieninského národního parku. A v sobotu se už soutěžilo naplno. Naši účastníci do toho dali všechno a některé “klíče” jim utekli doslova o vteřiny. Bohužel to tedy na vítězství nestačilo, ale i tak jsme nás reprezentovali se ctí! Po večerním vyhlášení a dobové večeři nás čekala opět dlouhá cesta domů. Ale i přes to dlouhé a náročné cestování jsme si náš společný “výlet” skvěle užili. Fotografie a videa z celého pobytu a samotné souěže si můžete prohlédnout ZDE.

    A teď už se jen těšíme na další rok…

    Pravé menu