„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    CO JSME ZAŽILI V ROCE 2019

    VÝVOJ MATEŘSKÉHO CENTRA V ROCE 2019

    Dopolední aktivity mateřského centra byly plné workshopů, besed svépomocných skupin, přednášek a také například vaření.

    Pro oživení programu jsme na každý pátek zařadili aktivity týkající se rozvoje jemné motoriky a pro děti jsme vyrobili krásně barevné didaktické pomůcky. Ke konci roku jsme ještě na pondělní dopoledne přidali konverzaci v anglickém jazyce, aby si maminky mohly procvičit své jazykové dovednosti.

    Našemu oku neunikly ani víkendy a začali jsme organizovat Spaní v Radce. Naši malí návštěvníci tak zažili noční dobrodružství a rodiče si mohli jednou za čas užít volný večer.

    Novinky jsme přivítali také ve sportovních aktivitách. Přibyl výrazový tanec pro dospělé s Denisou Davidovou, lekce jógy s lektorkou Květou Suchou a sobotní jóga s Janou Ondou (1x za měsíc).

    Z kroužků jsme v tomto roce poprvé vyzkoušeli Kreativ, zaměřený na tvoření s dětmi od 7 let. Zkusili jsme si pletení, háčkování, navlékali korálky a tvořili nejrůznější dekorace.

    A protože kreativity není nikdy dost, pokračovali jsme také s kurzy od umělecké akademie Serafin, kde jste se s námi mohli učit kresbu pravou mozkovou hemisférou.

    V lednu ukončila svou taneční školu paní Vlčková (TSM), čímž se nám uvolnila tělocvična pro ostatní odpolední aktivity (celkem cca 10 hodin týdně).

    V březnu jsme spustili nové webové stránky, které jsou již použitelné i pro mobilní telefony.

    Jaro jsme oslavili Karnevalem, Festivalem života, Zahradními slavnostmi a Vítáním máje. Na akcích nechybělo tvoření, přednášky, workshopy, cvičení, soutěže ani občerstvení.

    Spoustu příprav jsme v první polovině roku věnovali výstavě k oslavě 15 let existence naší organizace. Vše pak vypuklo červnovou vernisáží, kde jsme vám představili celou naši patnáctiletou cestu.

    Léto tradičně patřilo příměstským táborům, kterých jsme pod mateřským centrem uspořádali celkem 12, (plavecký táborů příměstský bylo celkem 4)a to jak pro předškoláky, tak pro mladší školní děti. Také jste s námi v létě mohli zavítat na zahraniční dovolenou do Chorvatska a na Elbu.

    V srpnu jsme se rozloučili s naší německou dobrovolnicí Anneke, která u nás celý rok působila pod záštitou programu Freiwilliges Soziales Jahr. Netrvalo ale dlouho a v mateřském centru nám přibyla další zahraniční posila, a sice Thaynara z Portugalska. Thay u nás působí pod programem Erasmus+ a můžete ji tady potkat až do května 2020.

    Po prázdninách jsme naši činnost nastartovali Dnem otevřených dveří a přivítali tak stovky návštěvníků, kterým jsme představili činnost organizace a jednotlivých center.

    Ve svých kruzích jsme přivítali novou partnerskou organizaci z německého Chemnitzu (Tandem). Uspořádali jsme několik výměnných akcí a navzájem se tak inspirovali poskytovanými aktivitami.

    Na podzim jsme děti pořádně postrašili na Stezce odvahy katovou uličkou a nechyběla ani tradiční Mikulášská nadílka, na které jsme se s dětmi a rodiči sešli v opravdu hojném počtu.

    Závěr roku se nesl ve znamení rekonstrukcí. Drobnými opravami a vymalováním prošla samotná herna mateřského centra a nový kabát oblékla také tělocvična a výtvarka.

    Neminuly nás ani pravidelné zimní návštěvy a aktivity. Hned na úvod nám krásný vstup do nového roku přišli popřát Tři králové. Celý prosinec se pak nesl ve vánoční atmosféře a kromě vánočního focení jsme si užili také krásnou besídku se všemi tradicemi, které k našim Vánocům patří.

     

    Pravé menu