„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Naše pokroky v akceleračním programu Impact First

    Lepíky na tabuli

    Jak postupujeme?

    Na 9. dubna připravujeme další schůzku, kdy využijeme metodu Dragon Dreaming ke vyjasnění si našich vzájemných očekávání a jaké vklady a přínosy může projekt přinést jednotlivým členům týmu.

    Třetí workshop nás čeká 7.4.
    Tématem je Projektové řízení.

    Mentoring online 3.4. ukázal, že stále ještě nemáme zcela ujasněné představy o fungování vzdělávacího centra a hlavně že jsme přehlédly některé příležitosti a kompetence, které máme a můžeme jich využít.

    Další den workshopů byl naplánován na 2.4. Time management (Vratislav Čermák) byl o tom, jakým způsobem si zorganizovat práci, abychom stihli všechno podstatné. Tedy jak dávat přednost tomu skutečně důležitému a nenechat se semlít spoustou úkolů, které pro zdar projektu možná nejsou klíčové.
    Ve druhém workshopu Jak si uvolnit ruce a pravidla delegování (Marek Vozka) jsme se zabývali tím, jakým způsobem se efektivně podělit o práci s dalšími členy týmu.

    31. března jsme absolvovali online workshop k použití platformy zoom.us, která je určena k pořádání online setkání, tedy porad, kurzů a podobně.

    Další online schůzka s mentorem online 27.3. byla na téma cílové skupiny, tedy jací lidé chodí na naše kurzy. K online práci využíváme aplikaci miro.com, která nám pomáhá s brainstormingem i v případě, kdy omezujeme osobní kontakt, pracujeme z domova, ale přesto chceme fungovat jako tým.

    Na 18. března byly naplánovány dva workshopy, původně v pražském Impact Hubu, ale vzhledem k nouzovému stavu způsobeném pandemií koronaviru se vše přesunulo na internet, workshopy proběhly na platformě zoom.us.
    Téma Vize a mise (Eva Vejvodová) by mělo být na začátku každého projektového záměru, protože je klíčové, aby si tým ujasnil a sjednotil svoje představy a očekávání. Human Centered Design (Martin Mikyška) je metoda k tomu, jak přesně zjistit, komu služby poskytujeme a jaké jsou skutečné potřeby našich klientů.

    Následovala první úvodní schůzka s mentorem Vratislavem Čermákem, který si náš projekt vybral a který nám poskytne cennou zpětnou vazbu zejména tam, kde nám chybí nezaujatý pohled odborníka zvenčí.

    Prvním krokem bylo vytvoření týmu u nás v Radce, který funguje ve složení Ivana Mertová (vedoucí vzdělávacího centra), Stanislava Hamáková, Lucie Bakalářová, Hana Vodrážková, Kateřina Hrubá.

    25.2.2020 – prezentace v pražském Impact Hubu, na základě které jsme byli vybráni do akceleračního programu Impact First. Naším cílem je stát se významným regionálním vzdělávacím centrem pro dospělé.

    Lepíky na tabuli
    Pravé menu