„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Naše pokroky v akceleračním programu Impact First

    Lepíky na tabuli

    Jak postupujeme?

    Na 9. dubna připravujeme další schůzku, kdy využijeme metodu Dragon Dreaming ke vyjasnění si našich vzájemných očekávání a jaké vklady a přínosy může projekt přinést jednotlivým členům týmu.

    Třetí workshop nás čeká 7.4.
    Tématem je Projektové řízení.

    Mentoring online 3.4. ukázal, že stále ještě nemáme zcela ujasněné představy o fungování vzdělávacího centra a hlavně že jsme přehlédly některé příležitosti a kompetence, které máme a můžeme jich využít.

    Další den workshopů byl naplánován na 2.4. Time management (Vratislav Čermák) byl o tom, jakým způsobem si zorganizovat práci, abychom stihli všechno podstatné. Tedy jak dávat přednost tomu skutečně důležitému a nenechat se semlít spoustou úkolů, které pro zdar projektu možná nejsou klíčové.
    Ve druhém workshopu Jak si uvolnit ruce a pravidla delegování (Marek Vozka) jsme se zabývali tím, jakým způsobem se efektivně podělit o práci s dalšími členy týmu.

    31. března jsme absolvovali online workshop k použití platformy zoom.us, která je určena k pořádání online setkání, tedy porad, kurzů a podobně.

    Další online schůzka s mentorem online 27.3. byla na téma cílové skupiny, tedy jací lidé chodí na naše kurzy. K online práci využíváme aplikaci miro.com, která nám pomáhá s brainstormingem i v případě, kdy omezujeme osobní kontakt, pracujeme z domova, ale přesto chceme fungovat jako tým.

    Na 18. března byly naplánovány dva workshopy, původně v pražském Impact Hubu, ale vzhledem k nouzovému stavu způsobeném pandemií koronaviru se vše přesunulo na internet, workshopy proběhly na platformě zoom.us.
    Téma Vize a mise (Eva Vejvodová) by mělo být na začátku každého projektového záměru, protože je klíčové, aby si tým ujasnil a sjednotil svoje představy a očekávání. Human Centered Design (Martin Mikyška) je metoda k tomu, jak přesně zjistit, komu služby poskytujeme a jaké jsou skutečné potřeby našich klientů.

    Následovala první úvodní schůzka s mentorem Vratislavem Čermákem, který si náš projekt vybral a který nám poskytne cennou zpětnou vazbu zejména tam, kde nám chybí nezaujatý pohled odborníka zvenčí.

    Prvním krokem bylo vytvoření týmu u nás v Radce, který funguje ve složení Ivana Mertová (vedoucí vzdělávacího centra), Stanislava Hamáková, Lucie Bakalářová, Hana Vodrážková, Kateřina Hrubá.

    25.2.2020 – prezentace v pražském Impact Hubu, na základě které jsme byli vybráni do akceleračního programu Impact First. Naším cílem je stát se významným regionálním vzdělávacím centrem pro dospělé.

    Lepíky na tabuli
    Předchozí příspěvěk
    Následující příspěvěk
    Pravé menu