„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Dobrovolnické centrum v nouzovém stavu

    Všichni jsme se vyhlášením nouzového stavu dostali do situace, kterou si nikdo z nás ještě nedávno nedovedl představit. Řešíme vzdělávání svých dětí, stabilitu zaměstnání, finanční  jistoty a v první řadě zdraví své a svých blízkých.  Ač činnost jednotlivých center RADKY byla přerušena či alespoň utlumena,  dobrovolnické centrum se naopak muselo vyrovnat s velkým zájmem o dobrovolnickou činnost ze strany veřejnosti.

    Koordinovali jsme 24 dobrovolnic, včetně zaměstnankyň RADKY, které stříhaly a šily roušky pro poptávající organizace a zařízení, jako jsou například dětské domovy, domovy pro seniory, školky, obchody, složky integrovaného záchranného systému, nemocnice. K dnešnímu dni zvládly naše švadlenky  ušít celkem 2.251 roušek, což je opravdu úctyhodné číslo. Všechny roušky byly rozvezeny a předány potřebným, což bylo 25 organizací  a spousta jednotlivců, sousedé, rodiny, lidé žijící ve vyloučených lokalitách…  Za nezištnou pomoc jsme švadlenky obdarovali alespoň malými dárečky.

    Dobrovolnické centrum také mimo jiné vyhlašuje na facebookových stránkách každý týden takzvanou „Covid výzvu“. Díky této výzvě a ochotě a empatii našich sledovatelů na fb jsme nashromáždili velké množství  zavařovacích sklenic, které byly předány do K-centra pro vydávání jídla potřebným, také spoustu látek na šití roušek a nějaké nádoby s rozprašovačem pro desinfekci, také pro potřebné. Další Covid výzvu jsme zaměřili na udělání radosti pacientům léčebny dlouhodobě nemocných. Děti namalovaly obrázky se vzkazy, které zalaminujeme a doručíme do nemocnice. Věříme, že to aspoň na chvíli nemocné seniory potěší  a zapomenou na svá trápení.

    S  pacienty na LDN v Kadani se dobrovolnické centrum stále snaží být alespoň v rámci možností ve spojení.  Ještě před úplným vypuknutím a nastavení všech opatření jsme zvládli rozdat pacientkám květiny květináčích k MDŽ. Dále jsme  spolu s ušitými rouškami poslali i fotky (zalaminované, aby mohly projít desinfekcí) canisterapeutické fenky Andělky, která na oddělení vždy zvedne náladu. Věříme, že nouzový stav již brzy pomine, a fenka Andělka bude moci přinášet radost osobně. Zároveň jsme poslali výrobky dobrovolnického klubu k výzdobě pokojů.

    Ve spolupráci s našimi sociálními pracovnicemi nabízíme potravinovou pomoc, “přítele” na telefonu, online doučování, apod.

    Zároveň ve spolupráci s Národní asociací dobrovolnictví chystáme velkou PR kampaň. Budeme rozdávat dobrovolnická trička a sbírat fotky našich dobrovolníků. Chceme ukázat  všem, že dobrovolníci jsou tady.

    Fotogalerie vč. videí zveřejněných prostřednictvím facebooku

     

    Pravé menu