„S námi může být aktivní každý.“

  • RADKA organizace
  • Mateřské - mezigenerační centrum
  • Rodinné centrum Klášterec
  • Vzdělávací centrum
  • Dobrovolnické centrum
  • Plavecké centrum
  • Youth center
  • International cooperation
  • RADKA organizace Mateřské - mezigenerační centrum Rodinné centrum Klášterec Sociální centrum Dobrovolnické centrum Youth center Plavecké centrum Vzdělávací centrum International cooperation
    Levé menu

    Vývoj MCR v roce 2020

    Z důvodu covidu 19 došlo k velkému omezení provozu mateřského centra. Vyzkoušeli jsme on-line setkání s MC, ale online aktivity pro maminky s nejmenšími dětmi nejsou to pravé ořechové, takže jsme se ujali jejich motivace k pobytům venku a tipům na trávení společného času.

    Přesto jsme i na sociálních sítích jsme byli mnohem aktivnější. Sdíleli jsme tvořivé inspirace, motivace k aktivním procházkám či jiným činnostem. Tato část se potkala s velkým ohlasem a lidé s námi sdíleli své výtvory.

    Venku, ve městě a okolí jsme pak vytvořili jsme 2 hravé stezky s úkoly. Jedna byla směrem z Kadaně na Želinu a druhá byla po cyklostezce Maxipsa Fíka. Obě stezky byly vyvěšeny vždy na dobu jednoho měsíce.

    Velkým úspěchem byly kamínky. 

    Tematicky pomalované kamínky inspirují k procházkám a hledání. U dětí to má ohromný ohlas. Prvních kamínků bylo 15 a byly výherní. Další v řadě byly dobrovolnické, plavecké, halloweenské, mikulášské, vánoční.

    Po uvolnění omezení jsme téměř všechny aktivity přesunuly do venkovních prostor. Zahradní slavnosti, Den otců, Den Zahrad (DCR), Vítání léta.Při první jarní vlně jsme se aktivně zhostili šití roušek a v prostorách Mateřského centra vznikla malá manufaktura ve spolupráci s Dobrovolnickým centrem a dobrovolníky.

    Prázdniny – příměstské i pobytové tábory proběhly v běžném režimu (jen za zvýšených hygienických popatření).

    Den otevřených dveří se konal v omezeném prostoru, protože 3. patro naší provozovny je stále uzavřené.
    (Od prosince 2019 ho nesmíme z důvodu rozhodnutí Rady města užívat, do dořešení kouladace po změně zákonů. To bohužel obnášelo i výměnu všech dveří a zárubní v rozsahu cca 500 tisíc Kč, které město zpočátku nechtělo do své nemovitosti investovat. Po mnoha měsících a našem právním stanovisku město nakonec svolilo, nicméně stavební akce trvala dalšího půl roku. Podrobnosti k celé této situaci jsou uvedeny v našem vyjádření na webu).

    Nově jsme otevřeli kroužek vaření a tanečky. Provedli  jsme obměnu některých odpoledních kroužků. Na místo Děti na startu jsme nahradili pohybovým kroužkem Hýbánky. Od září jsme oživili dopolední program aktivitou od písničky po štětec a pátek vyčlenili pro workshopy a svépomocné skupiny. 

    Otevření kroužků a kurzů na podzim proběhlo v daném termínu, ale bohužel po pár lekcích přišlo další uzavření z důvodu další vlny covidu a vládních opatřeních.  V prosinci došlo ke krátkému uvolnění, kdy sem mohly konat další lekce kroužků a kurzů. Stihli jsme Mikuláše, který v letošním roce zcela poprvé proběhl na zahradě.

    V roce 2020 se nám podařilo uzavřít kulturní sezónu plesů, neboť náš letošní karneval Plyš ples – byl poslední velkou veřejnou akcí plesové sezóny.

    Pravé menu